Bananowy wegański deser z chia i arbuzem

Bananowy wegański deser z chia i arbuzem

  • Przygotowanie30 min
  • Całkowity czas wykonania7 godz
  • Ilość porcji4
  • Energia w kal./porc.170 cal
  • Region kuchni
    • Europejska
  • Kategoria przepisu
  • Technika wykonania
    • Mieszanie
    • schładzanie
  • Polecana dla diety
    • Bezglutenowa
    • Wegetariańskia
  • Tags

Lista składników

  • 500 g Arbuz
  • 240 g Banan
  • 50 g Chia nasiona Sante
  • 300 ml Mleko migdałowe, niesłodzone

Technika wykonania

1

Nasiona chia wsypać do naczynia, zalać mlekiem i odstawić na 20 minut. Po upływie tego czasu ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na około 6 -8 godzin, aby nasiona napęczniały. Ja zawsze zalewam mlekiem i odstawiam na noc do lodówki. Rano śniadanie prawie gotowe. Po wyciągnięciu z lodówki dodać rozgniecionego widelcem banana i wymieszać. Z arbuza usunąć pestki i pokroić w kostkę. Szklanki lub pucharki napełniać na przemian masą z chia i pokrojonym arbuzem.  Opcjonalnie można na wierzchu posypać wiórkami gorzkiej czekolady.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *