Ciastka kokosowo-czekoladowe

Ciastka kokosowo-czekoladowe

  • Przygotowanie30 min
  • Ilość porcji5
  • Energia w kal./porc.231 cal

Lista składników

  • 120 g Banan
  • 2 jajka
  • 20 g Kakao
  • 4 g Proszek do pieczenia
  • 90 g Wiórki kokosowe
  • 75 g Mąka kokosowa

Technika wykonania

1

Piekarnik nagrzać do 180ºC. Jajka roztrzepać i połączyć z rozgniecionym bananem. Dodać wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia, kakao. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką lub za pomocą rąk. Ciasto powinno być gęste. Dłonią odrywać kawałki ciasta, formować kulki wielkości orzecha włoskiego, wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczać. Piec przez 15 minut na funkcji termoobiegu.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *