Czekoladowa wegańska gryczanka z bakaliami

Czekoladowa wegańska gryczanka z bakaliami

  • Przygotowanie25 min
  • Ilość porcji1
  • Energia w kal./porc.533 cal
  • Region kuchni
    • Europejska
  • Kategoria przepisu
  • Technika wykonania
    • Gotowanie
  • Polecana dla diety
    • Bezglutenowa
    • Wegańskia
  • Tags

Lista składników

  • 60 g Banan
  • 10 g Borówka amerykańska
  • 25 g Daktyle, suszone
  • 10 g Kakao
  • 50 g Kasza gryczana najlepiej niepalona
  • 10 g Migdały
  • 80 ml Mleko sojowe
  • 10 g Morele, suszone
  • 1 g Sól morska Sante
  • 90 ml Woda
  • 10 g Masło orzechowe  light

Technika wykonania

1

Kaszę najlepiej niepaloną wypłukać pod bieżącą wodą. Daktyle posiekać i wrzucić do rondelka razem z kaszą, wodą i szczyptą soli. Gotować na małym ogniu pod przykryciem nie mieszając przez 12-15 minut aż kasza wchłonie całą wodę , sprawdzaj mieszając. Dodać mleko, kakao, masło orzechowe i dokładnie wymieszać. Gotować bez przykrycia jeszcze przez 4 minuty co jakiś czas mieszając. Przełożyć do miseczki i dodać pokrojone bakalie i owoce. Jest pyszna zarówno na ciepło jak i zimno. Kaszę gryczaną można  też zastąpić inną grubą kaszą.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *