Domowy kisiel z truskawkami

Domowy kisiel z truskawkami

  • Przygotowanie20 min
  • Ilość porcji4
  • Energia w kal./porc.75 cal
  • Region kuchni
    • Polska
  • Kategoria przepisu
  • Technika wykonania
    • Gotowanie
  • Polecana dla diety
    • Bezglutenowa
    • Wegetariańskia
  • Tags

Lista składników

  • 21 g ( 3 łyżeczki) Ksylitol Sante
  • 20 g Mąka ziemniaczana
  • 5 g Mięta pieprzowa, świeża
  • 4 g ( 1 łyżeczka) Cynamon, mielony
  • 700 ml Woda
  • 500 g Truskawki

Technika wykonania

1

Truskawki umyć, usunąć szypułki, zalać wodą z ksylitolem i cynamonem. Gotować przez około 10 minut, do momentu aż zaczną się rozpadać. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną rozrobioną w wodzie. Energicznie mieszać, kiedy kisiel zacznie wrzeć, jest gotowy. Rozlać go do miseczek i ozdobić listkami mięty

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *