Domowy kisiel z truskawkami
- Przygotowanie20 min
- Ilość porcji4
- Energia w kal./porc.75 cal
- Region kuchni
- Polska
- Kategoria przepisu
- Technika wykonania
- Gotowanie
- Polecana dla diety
- Bezglutenowa
- Wegetariańskia
- Tags
Lista składników
- 21 g ( 3 łyżeczki) Ksylitol Sante
- 20 g Mąka ziemniaczana
- 5 g Mięta pieprzowa, świeża
- 4 g ( 1 łyżeczka) Cynamon, mielony
- 700 ml Woda
- 500 g Truskawki
Technika wykonania
1
Truskawki umyć, usunąć szypułki, zalać wodą z ksylitolem i cynamonem. Gotować przez około 10 minut, do momentu aż zaczną się rozpadać. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną rozrobioną w wodzie. Energicznie mieszać, kiedy kisiel zacznie wrzeć, jest gotowy. Rozlać go do miseczek i ozdobić listkami mięty
Smacznego