Pomysł na szybki obiad lub kolację

Frittata ze szpinakiem

Pomysł na szybki obiad lub kolację

  • Przygotowanie10 min
  • Gotowe w min.15
  • Ilość porcji2
  • Region kuchni
    • Polska
  • Kategoria przepisu
  • Technika wykonania
    • smażenie
  • Polecana dla diety
    • Wegetariańskia

Lista składników

  • 200 g Jaja kurze całe
  • 57 g Cebula
  • 2 g Bazylia, suszona
  • 1 g Pieprz czarny
  • 2 g Sól biała
  • 300 g Szpinak rozdrobniony
  • 5 g Masło ekstra
  • Sok z cytryny do smaku
  • Pomidorki koktajlowe

Technika wykonania

1

Jajka wbijamy do miseczki, mieszamy za pomocą rózgi z pieprzem,solą oraz ziołami prowansalskimi.

Masełko roztapiamy na patelni. Na nim rozprowadzamy posiekaną cebulę i doprowadzamy do jej zeszklenia. Na środek patelni nakładamy rozmrożony szpinak, całość smażymy na małym ogniu około 3-4 minut.

Jajka wbijamy na równomiernie rozprowadzony szpinak. Smażymy z obu stron. Skrapiamy sokiem z cytryny. Podajemy z pomidorkami koktajlowymi

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *