Galaretka z truskawkami

Galaretka z truskawkami

  • Przygotowanie20 min
  • Całkowity czas wykonania1 godz 20 min
  • Ilość porcji1
  • Energia w kal./porc.99 cal

Lista składników

  • 100 g Jogurt naturalny, 2% tłuszczu
  • 2 g Cynamon, mielony
  • 60 g Truskawki
  • 4 g Żelatyna

Technika wykonania

1
Żelatynę lub agar namoczyć w łyżce wody, gdy napęcznieje dodać kilka łyżek gorącej wody. Ostudzić, wymieszać rozpuszczoną żelatynę z jogurtem i owocami. Przelać do salaterki lub pucharka i schłodzić w lodówce ok. 1 godziny. Podawać z jogurtem , opcjonalnie można posypać odrobiną wiórków z gorzkiej czekolady i cynamonem.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *