Takich kotletów jeszcze nie jadłeś , spróbuj , a nie pożałujesz

Kotlety z kapusty

Takich kotletów jeszcze nie jadłeś , spróbuj , a nie pożałujesz

  • Przygotowanie1 godz
  • Ilość porcji10
  • Region kuchni
    • Polska
  • Kategoria przepisu
  • Technika wykonania
  • Polecana dla diety
    • Niskokaloryczna
    • Wegańskia
    • Wegetariańskia

Lista składników

  • Kapusta – 1 kg
  • Cebula – 1 szt
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Mąka pełnoziarnista- pół szklanki
  • Migdały zmielone – pół szklanki
  • Otręby
  • Olej kokosowy
  • Pęczek koperku
  • Kminek, papryka wędzona, pieprz, sól himalajska lub morska – do smaku

Technika wykonania

1

Kapustę kroimy na 4 części i gotujemy w osolonej wodzie przez 8-10 minut.
Następnie odsączamy i mielimy ,wyciskamy nadmiar soku.
Cebulę ścieramy na drobnej tarce, czosnek wyciskamy przez praskę.
Koperek drobno siekamy
Dodajemy do kapusty w/w składniki, doprawiamy.
Wsypujemy mąkę i zmielone migdały (ja używam blendera do ich zmielenia), mieszamy do połączenia składników.
Obtaczamy w otrębach i smażymy na oleju kokosowym.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *