Makaron z truskawkami i serem
- Przygotowanie25 min
- Ilość porcji4
- Energia w kal./porc.307 cal
- Kategoria przepisu
- Technika wykonania
- Gotowanie
- Polecana dla diety
- Wegetariańskia
- Tags
Lista składników
- 4 g Cynamon mielony
- 75 g Jogurt naturalny 2%
- 200 g Makaron pełne ziarno – gniazda wstążki Lubella
- 10 g Mięta pieprzowa, świeża
- 25 g Miód pszczeli
- 35 ml Śmietana, 12% tłuszczu
- 200 g Truskawki, mrożone
- 200 g Twaróg półtłusty
Technika wykonania
1
Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją. W misce wymieszać twaróg ze śmietaną, jogurtem, miodem i cynamonem. Rozmrożone truskawki pokroić na ćwiartki. Makaron wyłożyć na talerze, polać twarogiem ze śmietaną i dorzucić truskawki. Udekorować listkami mięty
Smacznego