Makaron z truskawkami i serem

Makaron z truskawkami i serem

  • Przygotowanie25 min
  • Ilość porcji4
  • Energia w kal./porc.307 cal

Lista składników

  • 4 g Cynamon mielony
  • 75 g Jogurt naturalny 2%
  • 200 g Makaron pełne ziarno – gniazda wstążki Lubella
  • 10 g Mięta pieprzowa, świeża
  • 25 g Miód pszczeli
  • 35 ml Śmietana, 12% tłuszczu
  • 200 g Truskawki, mrożone
  • 200 g Twaróg półtłusty

Technika wykonania

1
Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją. W misce wymieszać twaróg ze śmietaną, jogurtem, miodem i cynamonem. Rozmrożone truskawki pokroić na ćwiartki. Makaron wyłożyć na talerze, polać twarogiem ze śmietaną i dorzucić truskawki. Udekorować listkami mięty

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *