„Pizza” w innej wersji. Spróbuj koniecznie. Możesz też przygotować w wersji wegetariańskiej/ wegańskiej.

Mini pizza z cukinii

„Pizza” w innej wersji. Spróbuj koniecznie. Możesz też przygotować w wersji wegetariańskiej/ wegańskiej.

  • Przygotowanie15 min
  • Wykonanie20 min
  • Całkowity czas wykonania35 min
  • Ilość porcji2 porcje
  • Energia w kal./porc.153 cal
  • Region kuchni
    • Śródziemnomorska
    • europejska
  • Kategoria przepisu
  • Polecana dla diety
    • Bezglutenowa
    • Wegańskia
    • Wegetariańskia

Lista składników

Składniki

  • 20 g Ser parmezan
  • 40 g Bazylia świeża
  • 250 g Cukinia
  • 5 g Czosnek
  • 60 g Pieczarki
  • 15 g Przecier pomidorowy
  • 3 g Oregano, suszone
  • 48 g Salami light Lidl

Technika wykonania

Przygotowanie potrawy

1

 Przecier pomidorowy wymieszać z posiekanym czosnkiem, bazylią i oregano. Dusić do odparowania wody i zgęstnienia sosu.                                       Cukinię pokroić na grube plastry.                                               Pieczarki pokroić i poddusić na patelni.

2

Plastry cukinii posmarować sosem, położyć pieczarki, salami i posypać startym serem. Piec w 180 stopniach do roztopienia sera. Wymieniając dodatki takie jak salami , ser uzyskasz wersję wegetariańską/wegańską.

Możesz użyć innych dodatków . Smacznego

Udostępnij

  • Wartości odżywcze

  • Wartość porcji
  • Kalorie153
  • % Wartość dzienna*

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *