Idealna propozycja w sezonie przeziębień. Działa zapobiegawczo , leczy i wspomaga odporność. W 100 % naturalny . Dodatek anyżu działa wykrztuśnie i maskuje zapach czosnku

Miód z czosnkiem i anyżem

Idealna propozycja w sezonie przeziębień. Działa zapobiegawczo, leczy i wspomaga odporność. W 100 % naturalny. Dodatek anyżu działa wykrztuśnie i maskuje zapach czosnku.
  • Przygotowanie20 min
  • Wykonanie30 min
  • Całkowity czas wykonania50 min
  • Region kuchni
    • Polska
  • Technika wykonania
    • mieszanie
  • Dawkowanie
    • Dorośli - 1 łyżka 3 razy dziennie
    • Dzieci - 1/2 łyżeczki najlepiej przed snem

Lista składników

  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka nasion anyżu
  • 125 g miodu lipowego, wielokwiatowego nektarowego, akacjowego lub spadziowego z drzew iglastych

Technika wykonania

1

Czosnek obierz, zmiażdż

2

Nasiona anyżu zmiel i razem z czosnkiem dodaj do miodu, wymieszaj

3

Przechowuj w zamkniętym słoiku w lodówce.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *