Muffinki z warzywami i mozzarellą

Muffinki z warzywami i mozzarellą

  • Przygotowanie1 godz
  • Całkowity czas wykonania1 godz
  • Ilość porcji2
  • Energia w kal./porc.396 cal
  • Region kuchni
    • Europejska
  • Kategoria przepisu
  • Technika wykonania
    • Gotowanie
  • Polecana dla diety
    • Bezglutenowa
    • Wegetariańskia
  • Tags

Lista składników

  • 100 g Jaja kurze całe
  • 300 g Cukinia
  • 200 g Kalafior
  • 100 g Papryka czerwona
  • 120 g Ser mozzarella OSM
  • 4 łyżki Mąka owsiana pełnoziarnista, bezglutenowa
  • 100 g Pieczarka uprawna, surowa

Technika wykonania

1

Kalafior podzielić na kawałki i lekko obgotować. Obrać cukinię, zetrzeć na grubej tarce. Wyciśnij nadmiar soku. Zetrzeć grzyby na grubej tarce lub drobno posiekać, podobnie przygotuj paprykę.. Ser zetrzeć na grubej tarce. Odcedzić kalafior, ostudzić i zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać wszystkie starte składniki, dodaj 2 jajka i mąkę. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Umieść masę w silikonowych foremkach, posmarowanych olejem roślinnym. Piec przez 40-45 minut.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *