Muffinki z warzywami i mozzarellą
- Przygotowanie1 godz
- Całkowity czas wykonania1 godz
- Ilość porcji2
- Energia w kal./porc.396 cal
- Region kuchni
- Europejska
- Kategoria przepisu
- Obiad
- Zupa
- Technika wykonania
- Gotowanie
- Polecana dla diety
- Bezglutenowa
- Wegetariańskia
- Tags
Lista składników
- 100 g Jaja kurze całe
- 300 g Cukinia
- 200 g Kalafior
- 100 g Papryka czerwona
- 120 g Ser mozzarella OSM
- 4 łyżki Mąka owsiana pełnoziarnista, bezglutenowa
- 100 g Pieczarka uprawna, surowa
Technika wykonania
1
Kalafior podzielić na kawałki i lekko obgotować. Obrać cukinię, zetrzeć na grubej tarce. Wyciśnij nadmiar soku. Zetrzeć grzyby na grubej tarce lub drobno posiekać, podobnie przygotuj paprykę.. Ser zetrzeć na grubej tarce. Odcedzić kalafior, ostudzić i zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać wszystkie starte składniki, dodaj 2 jajka i mąkę. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Umieść masę w silikonowych foremkach, posmarowanych olejem roślinnym. Piec przez 40-45 minut.
Smacznego