Omlet z owocami leśnymi

Omlet z owocami leśnymi

  • Przygotowanie15 min
  • Ilość porcji1
  • Energia w kal./porc.382 cal

Lista składników

  • 100 g Jaja kurze całe
  • 50 g Borówka
  • 25 g Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu Milbona
  • 60 g Maliny
  • 10 g Miód pszczeli
  • 30 g Płatki owsiane
  • 1 g Cynamon, mielony
  • 100 g Truskawki

Technika wykonania

1

Oddzielić żółtko od białka. Białko ubić na sztywną pianę, a żółtko przełożyć do miski. Do żółtka dodać płatki owsiane, cynamon, miód, owoce i całość wymieszać. Następnie delikatnie połączyć z pianą z białek. Usmażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Gotowy omlet podawać z jogurtem

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *