Własnoręcznie przygotowana pieczeń powinna smakować każdemu. A ty wiesz co jesz

Pieczeń

Jest to klasyczny przepis na domową pieczeń. Przygotowuję ją z przeznaczeniem na kanapki, zamiast wędliny. Przynajmniej połowa znika jeszcze ciepła zaraz po upieczeniu a to najlepszy dowód na to, że jest pyszna.

  • Przygotowanie30 min
  • Wykonanie1 godz 10 min
  • Całkowity czas wykonania1 godz 40 min
  • Ilość porcji1

Lista składników

  • 80 g cebuli
  • 20 g oleju
  • 1 szt czerstwa bułka pełnoziarnista namoczona
  • 800 g mięsa mielonego mieszanego (dowolne mięso)
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej
  • Po pół łyżeczki mielonego pieprzu i słodkiej papryki
  • Zioła lub inne dodatki ( oliwki, suszone pomidory itp)

Technika wykonania

1

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Cebulę drobno posiekać i poddusić na oleju, połączyć z pozostałymi składnikami i dobrze wymieszać.

3

Masę przełożyć do przygotowanej wcześniej formy i wstawić do piekarnika

4

Piec około 70 minut.

Do masy możesz dodać ulubione dodatki paprykę, oliwki, suszone śliwki, zioła itp

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *