Własnoręcznie przygotowana pieczeń powinna smakować każdemu. A ty wiesz co jesz

Pieczeń

Jest to klasyczny przepis na domową pieczeń. Przygotowuję ją z przeznaczeniem na kanapki, zamiast wędliny. Przynajmniej połowa znika jeszcze ciepła zaraz po upieczeniu a to najlepszy dowód na to, że jest pyszna.

  • Przygotowanie30 min
  • Wykonanie1 godz 10 min
  • Całkowity czas wykonania1 godz 40 min
  • Ilość porcji1

Lista składników

  • 80 g cebuli
  • 20 g oleju
  • 1 szt czerstwa bułka pełnoziarnista namoczona
  • 800 g mięsa mielonego mieszanego (dowolne mięso)
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej
  • Po pół łyżeczki mielonego pieprzu i słodkiej papryki
  • Zioła lub inne dodatki ( oliwki, suszone pomidory itp)

Technika wykonania

1

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Cebulę drobno posiekać i poddusić na oleju, połączyć z pozostałymi składnikami i dobrze wymieszać.

3

Masę przełożyć do przygotowanej wcześniej formy i wstawić do piekarnika

4

Piec około 70 minut.

Do masy możesz dodać ulubione dodatki paprykę, oliwki, suszone śliwki, zioła itp

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *