Placuszki na śniadanie zawsze smakują. Można je podawać ze świeżymi owocami lub innymi dodatkami.

PLACKI Z KASZY JAGLANEJ

Placuszki na śniadanie zawsze smakują. Można je podawać ze świeżymi owocami lub innymi dodatkami.

  • Przygotowanie10 min
  • Wykonanie25 min
  • Całkowity czas wykonania35 min
  • Ilość porcji2 porcje
  • Energia w kal./porc.402 cal
  • Region kuchni
    • Amerykańska
    • Francuska
    • Europejska
  • Kategoria przepisu
  • Polecana dla diety
    • Wegetariańskia

Lista składników

  • 56 g Jaja
  • 100 g Kasza jaglana
  • 30 ml Olej słonecznikowy
  • 1 g Kurkuma mielona
  • 30 g Skrobia kukurydziana
  • 15 ml Woda
  • Opcjonalnie świeże owoce

Technika wykonania

Przygotowanie potrawy

1

Kaszę jaglaną gotujemy i odstawiamy aż ostygnie. Do blendera wrzucamy jajko, kurkumę, olej słonecznikowy, skrobię kukurydzianą i kaszę jaglaną i miksujemy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Na średnio rozgrzaną patelnię łyżką rozprowadzamy masę formując placki i smażymy z obydwu stron aż się zarumienią. Jeśli placki się rozpadają możesz dodać więcej skrobi.

Opcjonalnie można podawać ze świeżymi owocami. Smacznego.

Udostępnij

  • Wartości odżywcze

  • Wartość porcji
  • Kalorie402
  • % Wartość dzienna*

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *