PLACKI Z KASZY JAGLANEJ

Placuszki na śniadanie zawsze smakują. Można je podawać ze świeżymi owocami lub innymi dodatkami.
- Przygotowanie10 min
- Wykonanie25 min
- Całkowity czas wykonania35 min
- Ilość porcji2 porcje
- Energia w kal./porc.402 cal
- Region kuchni
- Amerykańska
- Francuska
- Europejska
- Kategoria przepisu
- Polecana dla diety
- Wegetariańskia
Lista składników
- 56 g Jaja
- 100 g Kasza jaglana
- 30 ml Olej słonecznikowy
- 1 g Kurkuma mielona
- 30 g Skrobia kukurydziana
- 15 ml Woda
- Opcjonalnie świeże owoce
Technika wykonania
Przygotowanie potrawy
1
Kaszę jaglaną gotujemy i odstawiamy aż ostygnie. Do blendera wrzucamy jajko, kurkumę, olej słonecznikowy, skrobię kukurydzianą i kaszę jaglaną i miksujemy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Na średnio rozgrzaną patelnię łyżką rozprowadzamy masę formując placki i smażymy z obydwu stron aż się zarumienią. Jeśli placki się rozpadają możesz dodać więcej skrobi.
Opcjonalnie można podawać ze świeżymi owocami. Smacznego.
Udostępnij
Wartości odżywcze
- Wartość porcji
- Kalorie402
- % Wartość dzienna*
- * The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.