Smakowita rybka. Ciekawe połączenie smaków i konsystencji

Pstrąg łososiowy z brokułowym purée

Jaki jest najszybszy i najsmaczniejszy sposób na pstrąga?

  • Przygotowanie20 min
  • Wykonanie20 min
  • Całkowity czas wykonania40 min
  • Gotowe w min.50
  • Ilość porcji1

Lista składników

  • 250 g brokuły
  • 40 g cytryny
  • 60 g jogurt naturalny 2% tłuszczu
  • 100 g pstrąg łososiowy
  • 70 g orzechy nerkowca
  • 100 g pomidorki koktajlowe
  • 2 g sól morska lub himalajska

Technika wykonania

1

Do garnka z osoloną wodą wrzucamy różyczki brokuła. Gotujemy, aż zrobią się miękkie

2

W międzyczasie przygotowujemy panierkę. W tym celu wrzucamy do blendera na 2 min  orzechy nerkowca.

3

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni Celsjusza.

4

Wyciskamy sok z połowy cytryny. Rybę myjemy, solimy,  smarujemy mieszanką jogurtu i soku z cytryny, po czym obtaczamy w panierce. Gotowego obtoczonego łososia wkładamy do piekarnika na 20 min do momentu zarumienienia się panierki.

5

Brokuły odcedzamy i blendujemy na gładką masę, dodajemy sok z cytryny do smaku. Rybę podajemy na talerzu z puree i umytymi świeżymi pomidorami koktajlowymi.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *