Ryżanka z arbuzem
- Przygotowanie40 min
- Ilość porcji4
- Energia w kal./porc.245 cal
- Region kuchni
- Europejska
- Kategoria przepisu
- Technika wykonania
- Gotowanie
- Polecana dla diety
- Bezglutenowa
- Wegańskia
- Tags
Lista składników
- 500 g Arbuz
- 2 g Ksylitol Sante
- 4 g Cynamon, mielony
- 190 g Ryż biały
- 220 ml Alpro napój ryżowy
- 280 ml Woda, z kranu
Technika wykonania
1
Ryż opłukać pod zimną wodą, przełożyć do garnka i zalać wrzątkiem. Gotować na małym ogniu, aż ryż wchłonie wodę. Dodać napój ryżowy i gotować dalej do momentu, aż ryż wchłonie napój. Dodać cynamon i ksylitol. Ryż przełożyć do miseczki i udekorować pokrojonym w kostkę arbuzem. Można użyć innych ulubionych owoców
Smacznego