Ryżanka z arbuzem

Ryżanka z arbuzem

  • Przygotowanie40 min
  • Ilość porcji4
  • Energia w kal./porc.245 cal
  • Region kuchni
    • Europejska
  • Kategoria przepisu
  • Technika wykonania
    • Gotowanie
  • Polecana dla diety
    • Bezglutenowa
    • Wegańskia
  • Tags

Lista składników

  • 500 g Arbuz
  • 2 g Ksylitol Sante
  • 4 g Cynamon, mielony
  • 190 g Ryż biały
  • 220 ml Alpro napój ryżowy
  • 280 ml Woda, z kranu

Technika wykonania

1

Ryż opłukać pod zimną wodą, przełożyć do garnka i zalać wrzątkiem. Gotować na małym ogniu, aż ryż wchłonie wodę. Dodać napój ryżowy i gotować dalej do momentu, aż ryż wchłonie napój. Dodać cynamon i ksylitol. Ryż przełożyć do miseczki i udekorować pokrojonym w kostkę arbuzem. Można użyć innych ulubionych owoców

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *