Sałata z jajkami i warzywami

Sałata z jajkami i warzywami

  • Przygotowanie15 min
  • Ilość porcji4
  • Energia w kal./porc.228 cal

Lista składników

  • 200 g Jaja kurze całe
  • 200 g Jogurt typu greckiego 10% OSM
  • 16 g Koper ogrodowy
  • 50 g Migdały płatki Tesco
  • 90 g Ogórek
  • 100 g Pomidor koktajlowy
  • 150 g Rzodkiewka
  • 120 g Sałata lodowa

Technika wykonania

1

Jajka ugotować na twardo. Pokroić na ćwiartki. Połączyć składniki sosu jogurt , koperek i ulubione przyprawy. Sałatę umyć, osuszyć, porwać, włożyć do szerokiej salaterki lub do dużego talerza. Pomidorki pokroić na połówki lub oddać w całości. Ogórka pokroić na plasterki. Ułożyć pokrojone na cienkie plasterki rzodkiewki oraz pokrojone jajko. Posypać płatkami migdałów, lekko zrumienionymi na suchej patelni. Podawać z sosem.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *