Sałata z rukolą gruszkami i serem
- Przygotowanie15 min
- Ilość porcji2
- Energia w kal./porc.213 cal
- Region kuchni
- Europejska
- Kategoria przepisu
- Polecana dla diety
- Bezglutenowa
- Niskokaloryczna
- Wegetariańskia
- Tags
Lista składników
- 15 g Orzechy włoskie
- 130 g Gruszka
- 5 ml Oliwa z oliwek
- 4 g Cynamon, mielony
- 3 g Pieprz cayenne
- 60 g Rukola
- 60 g Ser camembert
- 3 ml Sok z cytryny
Technika wykonania
1
Umytą rukolę ułóż na talerzu. Gruszkę obierz i pokrój w kostkę. Ułóż na środku. Dookoła połóż plasterki sera camembert. Pokrusz orzechy i posyp nimi sałatkę. Sos przygotuj z oliwy, miodu, soku z cytryny, szczypty cynamonu oraz chilli. Wymieszaj dokładnie i tak przygotowanym sosem polej sałatkę.
Smacznego