Sałata z szynką parmeńską i truskawkami

Sałata z szynką parmeńską i truskawkami

  • Przygotowanie15 min
  • Ilość porcji2
  • Energia w kal./porc.267 cal

Lista składników

  • 10 g Musztarda
  • 10 ml Oliwa z oliwek
  • 50 g Papryka żółta
  • 100 g Pomidor koktajlowy
  • 50 g Ser pleśniowy lazur błękitny SM Lazur
  • 10 ml Syrop klonowy
  • 100 g Szynka parmeńska
  • 100 g Truskawki
  • 50 g Sałata

Technika wykonania

1

Sałatę umyć, podzielić listki, wyłożyć na półmisek. Truskawki umyć , usunąć szypułki , pokroić. Paprykę umyć , pokroić. Ser pokroić w kostkę. Przygotować dressing: syrop klonowy, musztarda, oliwa z oliwek. Na sałacie ułożyć owoce, ser, szynkę parmeńską, polać dressingiem. Można dodać kiełki

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *