Sałatka awokado-pomidor

Pyszna i zdrowa sałatka .

  • Przygotowanie15 min
  • Ilość porcji1porcja
  • Energia w kal./porc.262 cal
  • Region kuchni
    • Francuska
    • Śródziemnomorska
    • Europejska
  • Kategoria przepisu
  • Polecana dla diety
    • Bezglutenowa

Lista składników

  • 50 g Awokado
  • 25 g Cebula
  • 10 g Musztarda
  • 5 ml Oliwa z oliwek
  • 10 g Orzechy włoskie
  • 1 g Pieprz czarny
  • 170 g Pomidor
  • 25 g Sałata zielona, liście
  • 6 ml Sok z cytryny
  • 1 g Sól morska

Technika wykonania

Przygotowanie potrawy

1

Sałatę umyć i osuszyć, dodać do niej awokado pokrojone w ósemki oraz pokrojonego pomidora i cebulę. Całość polać dresingiem (oliwę, musztardę i sok wymieszać ze sobą), doprawić do smaku i posypać orzechami włoskimi.

Smacznego.

Udostępnij

  • Wartości odżywcze

  • Wartość porcji
  • Kalorie262
  • % Wartość dzienna*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *