Sałatka awokado-pomidor

Pyszna i zdrowa sałatka .
- Przygotowanie15 min
- Ilość porcji1porcja
- Energia w kal./porc.262 cal
- Region kuchni
- Francuska
- Śródziemnomorska
- Europejska
- Kategoria przepisu
- Polecana dla diety
- Bezglutenowa
Lista składników
- 50 g Awokado
- 25 g Cebula
- 10 g Musztarda
- 5 ml Oliwa z oliwek
- 10 g Orzechy włoskie
- 1 g Pieprz czarny
- 170 g Pomidor
- 25 g Sałata zielona, liście
- 6 ml Sok z cytryny
- 1 g Sól morska
Technika wykonania
Przygotowanie potrawy
1
Sałatę umyć i osuszyć, dodać do niej awokado pokrojone w ósemki oraz pokrojonego pomidora i cebulę. Całość polać dresingiem (oliwę, musztardę i sok wymieszać ze sobą), doprawić do smaku i posypać orzechami włoskimi.
Smacznego.
Udostępnij
Wartości odżywcze
- Wartość porcji
- Kalorie262
- % Wartość dzienna*
- * The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.