Sałatka śledziowa
- Przygotowanie20 min
- Całkowity czas wykonania25 min
- Ilość porcji3
- Energia w kal./porc.188 cal
- Region kuchni
- Polska
- Kategoria przepisu
- Technika wykonania
- Krojenie
- Mieszanie
- Polecana dla diety
- Bezglutenowa
- Wegetariańskia
Lista składników
- 1 Jajko
- 80 g Groszek konserwowy
- 60 g Kukurydza konserwowa
- 180 g Ogórek kiszony
- 2 g Pieprz czarny
- 5 g Sól Himalajska
- 200 g Śledź, świeży
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
Technika wykonania
1
Filety śledziowe namocz w zimnej wodzie przez minimum godzinę, aby pozbyć się nadmiaru soli. Jajko ugotuj na twardo. Śledzie odciśnij z wody i pokrój w kostkę. Jajko również pokrój. Ogórki kiszone posiekaj w drobną kosteczkę. Wymieszaj śledzie z jajkiem, ogórkiem, kukurydzą, groszkiem i majonezem. Jogurt wymieszaj z solą i pieprzem. Dodaj do sałatki.
Smacznego