Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa

  • Przygotowanie20 min
  • Całkowity czas wykonania25 min
  • Ilość porcji3
  • Energia w kal./porc.188 cal
  • Region kuchni
    • Polska
  • Kategoria przepisu
  • Technika wykonania
    • Krojenie
    • Mieszanie
  • Polecana dla diety
    • Bezglutenowa
    • Wegetariańskia

Lista składników

  • 1 Jajko
  • 80 g Groszek konserwowy
  • 60 g Kukurydza konserwowa
  • 180 g Ogórek kiszony
  • 2 g Pieprz czarny
  • 5 g Sól Himalajska
  • 200 g Śledź, świeży
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego

Technika wykonania

1

Filety śledziowe namocz w zimnej wodzie przez minimum godzinę, aby pozbyć się nadmiaru soli. Jajko ugotuj na twardo. Śledzie odciśnij z wody i pokrój w kostkę. Jajko również pokrój. Ogórki kiszone posiekaj w drobną kosteczkę. Wymieszaj śledzie z jajkiem, ogórkiem, kukurydzą, groszkiem i majonezem. Jogurt wymieszaj z solą i pieprzem. Dodaj do sałatki.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *