Sałatka z brokułami, pieczarkami i jajkami
Pyszna sałatka wegetariańska na każdą okazję
- Przygotowanie30 min
- Ilość porcji4
- Region kuchni
- Polska
- Kategoria przepisu
- Technika wykonania
- gotowanie na parze
- Polecana dla diety
- Wegetariańskia
Lista składników
- 1 duży brokuł
- 5 jajek
- 50 dkg pieczarek
- Pół dużego kubka jogurtu naturalnego
- 3-4 ząbki czosnku
- Sól morska
- Pieprz , papryka, czosnek niedźwiedzi
Technika wykonania
1
Brokuł podzielić na mniejsze różyczki , pieczarki obrać, pokroić w kostkę i ugotować je na parze (ok. 5 minut).
2
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek.
3
Ugotowanego brokuła podzielić na mniejsze części, jajka posiekać w kostkę.
4
Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem.
Smacznego