Sałatka z burakami i gruszkami
- Przygotowanie25 min
- Ilość porcji1
- Energia w kal./porc.171 cal
- Region kuchni
- Europejska
- Kategoria przepisu
- Technika wykonania
- Polecana dla diety
- Bezglutenowa
- Wegańskia
- Tags
Lista składników
- 100 g Burak
- 150 g Gruszka
- 5 g Mięta pieprzowa, świeża
- 5 ml Oliwa z oliwek
- 1 g Pieprz czarny
- 1 g Sól morska
- 12 ml Sok z cytryny
Technika wykonania
1
Buraka piec w piekarnik rozgrzanym do 200 stopni, do miękkości, następnie ostudzić i obrać. Gruszkę i upieczonego wcześniej buraka pokroić w słupki i polać sosem (oliwę wymieszać z posiekaną miętą i sokiem z cytryny), doprawić do smaku.
Smacznego