Sałatka z burakami i gruszkami

Sałatka z burakami i gruszkami

  • Przygotowanie25 min
  • Ilość porcji1
  • Energia w kal./porc.171 cal

Lista składników

  • 100 g Burak
  • 150 g Gruszka
  • 5 g Mięta pieprzowa, świeża
  • 5 ml Oliwa z oliwek
  • 1 g Pieprz czarny
  • 1 g Sól morska
  • 12 ml Sok z cytryny

Technika wykonania

1

Buraka piec w piekarnik rozgrzanym do 200 stopni, do miękkości, następnie ostudzić i obrać. Gruszkę i upieczonego wcześniej buraka pokroić w słupki i polać sosem (oliwę wymieszać z posiekaną miętą i sokiem z cytryny), doprawić do smaku.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *