Sałatka z cukinii , pomidorów , pieczarek

Pyszna sałatka na każdą okazję, gotowa w 15 minut.
- Przygotowanie15 min
- Całkowity czas wykonania15 min
- Ilość porcji4 porcje
- Energia w kal./porc.126 cal
- Region kuchni
- Śródziemnomorska
- Europejska
- Kategoria przepisu
- Przystawka
- Sałatka
- Polecana dla diety
- Bezglutenowa
- Wegańskia
- Wegetariańskia
Lista składników
Składniki
- 750 g Cukinia
- 10 g Musztarda- 1 łyżeczka
- 10 ml Ocet jabłkowy- 1 łyżka
- 20 ml Oliwa z oliwek- 2 łyżki
- 160 g Pieczarka uprawna, świeża
- 24 g Pietruszka, liście
- 680 g Pomidor
- 1 g Bazylia, suszona
Technika wykonania
Przygotowanie potrawy
1
W salaterce zmieszać pieczarki, cukinię i pomidory. Wlać 3 łyżki sosu (oliwa z oliwek, musztarda, ocet winny) i delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Udekorować po brzegach niezbyt drobno pokrojoną rzeżuchą lub pietruszką, posypać bazylią.
Smacznego
Udostępnij
Wartości odżywcze
- Wartość porcji
- Kalorie126
- % Wartość dzienna*
- * The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.