Sałatka z jarmużem,truskawkami i orzechami

Sałatka z jarmużem,truskawkami i orzechami

  • Przygotowanie15 min
  • Ilość porcji1
  • Energia w kal./porc.297 cal

Lista składników

  • 10 g Orzechy włoskie
  • 50 g Awokado
  • 2 g Czosnek
  • 25 g Jarmuż
  • 5 ml Oliwa z oliwek
  • 30 g Ser typu “Feta”
  • 100 g Truskawki
  • 6 ml Sok z cytryny, koncentrat w butelce

Technika wykonania

1

Jarmuż opłukać i ugotować na parze (ok. 5-6 minut). Następnie odciąć liście od twardej części pośrodku i posiekać. Rozgrzać patelnię razem z oliwą, pokrojonym na plasterki czosnkiem, grubo posiekanymi orzechami i wszystko lekko zrumienić co chwilę mieszając. Dodać jarmuż i mieszając od czasu do czasu smażyć przez ok. 1-2 minuty. Odstawić z ognia, dodać pokrojony w kosteczkę ser, pokrojone truskawki i awokado, wymieszać, polać sokiem z cytryny.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *