Sałatka z tuńczykiem
- Przygotowanie15 min
- Ilość porcji2
- Energia w kal./porc.229 cal
- Region kuchni
- Śródziemnomorska
- Kategoria przepisu
- Technika wykonania
- Mieszanie
- Polecana dla diety
- Bezglutenowa
- Tags
Lista składników
- 50 g Cebula
- 5 ml Ocet cydrowy- jabłkowy
- 5 ml Oliwa z oliwek
- 35 g Oliwki hiszpańskie czarne bez pestki Goya
- 320 g Pomidor
- 100 g Sałata lodowa
- 120 g Tuńczyk w sosie własnym
- 100 g Jajko gotowane na twardo- 2 sztuki
Technika wykonania
1
Cebulę pokroić w kostkę, pomidory w ósemki ,a tuńczyka podzielić na cząstki. Jajko ugotować na twardo, obrać i pokroić na połówki lub ćwiartki. Dodać sałatę lodową oraz oliwki. Całość wymieszać w naczyniu, dodając sos połączony z octu jabłkowego i oliwy z oliwek. Podawać po upływie 10 minut od przygotowania.
Smacznego