Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

  • Przygotowanie15 min
  • Ilość porcji2
  • Energia w kal./porc.229 cal

Lista składników

  • 50 g Cebula
  • 5 ml Ocet cydrowy- jabłkowy
  • 5 ml Oliwa z oliwek
  • 35 g Oliwki hiszpańskie czarne bez pestki Goya
  • 320 g Pomidor
  • 100 g Sałata lodowa
  • 120 g Tuńczyk w sosie własnym
  • 100 g Jajko gotowane na twardo- 2 sztuki

Technika wykonania

1

Cebulę pokroić w kostkę, pomidory w ósemki ,a tuńczyka podzielić na cząstki. Jajko ugotować na twardo, obrać i pokroić na połówki lub ćwiartki. Dodać sałatę lodową oraz oliwki. Całość wymieszać w naczyniu, dodając sos połączony z octu jabłkowego i oliwy z oliwek. Podawać po upływie 10 minut od przygotowania.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *