Sałatka ze szpinakiem i truskawkami

Sałatka ze szpinakiem i truskawkami

  • Przygotowanie10 min
  • Ilość porcji1
  • Energia w kal./porc.339 cal
  • Region kuchni
    • Europejska
  • Kategoria przepisu
  • Technika wykonania
    • Miesznaie
  • Polecana dla diety
    • Bezglutenowa
    • Wegetariańskia
  • Tags

Lista składników

  • 100 g Awokado
  • 30 g Bazylia, świeża
  • 30 g Migdały
  • 20 ml Oliwa z oliwek
  • 1 g Pieprz czarny
  • 50 g Ser typu “Feta”
  • 1 g Sól morska
  • 50 g Szpinak
  • 150 g Truskawki
  • 12 ml Sok z cytryny

Technika wykonania

1

Szpinak myjemy i suszymy. Układamy go na dnie salaterki. Awokado obieramy i kroimy w paseczki. Truskawki dzielimy na ćwiartki. Ser feta kroimy w kostkę.

Produkty układamy warstwowo: szpinak-awokado-ser feta- truskawki.

Migdały możemy uprażyć na suchej patelni. Posypujemy nimi sałatkę.

Sos: listki bazylii blendujemy z oliwą i wodą. Dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz i mieszamy wszystko razem. Sosem polewamy sałatkę.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *