Pyszny sernik z malinami . Rozpływa się w ustach.

SERNIK Z GALARETKĄ MALINOWĄ

Pyszny sernik z malinami . Rozpływa się w ustach.

  • Przygotowanie15 min
  • Wykonanie1 godz
  • Perform Time2 godz
  • Całkowity czas wykonania3 godz 15 min
  • Ilość porcji8 porcji
  • Energia w kal./porc.173 cal
  • Region kuchni
    • europejska
  • Kategoria przepisu
  • Technika wykonania
  • Polecana dla diety
    • Wegetariańskia

Lista składników

Spód

  • 4 szt Jaja
  • 30 g Błyskawiczne płatki owsiane
  • 42 g Otręby pszenne
  • 4 g Soda oczyszczona

Masa

  • 150 g Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu
  • 35 g Ksylitol
  • 40 ml Mleko 0,5%
  • 400 g Twaróg półtłusty

Góra

  • 125 g Konfitura z malin niskosłodzona
  • 12 g Żelatyna

Technika wykonania

Przygotowanie potrawy

1

Spód: Oddzielić żółtka od białek. Żółtka wymieszać mikserem. Dodać otręby, płatki owsiane i sodę. Tortownicę/małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę na spód i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 min.

2

Masa: Zblendować na gładko twaróg z jogurtem, ksylitolem i mlekiem. Ubić pianę z oddzielonych białek i dodać do masy twarogowej. Następnie przelać ją na spód i piec kolejne 50 min. Wyciągnąć sernik i zostawić do ostygnięcia.

3

Góra: Wlać do miski 2 szklanki przegotowanej, gorącej wody, wsypać 3 łyżeczki żelatyny i wymieszać do rozpuszczenia. Dodać konfiturę, dokładnie wymieszać. Taką masę wylać na ostygnięty sernik i wstawić do lodówki do stężenia.

Smacznego.

Udostępnij

  • Wartości odżywcze

  • Wartość porcji
  • Kalorie173
  • % Wartość dzienna*

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *