Kolejna propozycja na śledziową sałatkę. Tym razem z jogurtem i kiszonymi ogórkami. Pychotka.

Śledzie w jogurcie

Kolejna propozycja na śledziową sałatkę. Tym razem z jogurtem i kiszonymi ogórkami. Pychotka.

  • Przygotowanie20 min
  • Perform Time1 godz
  • Całkowity czas wykonania1 godz 20 min
  • Ilość porcji2 porcje
  • Energia w kal./porc.781 cal

Lista składników

  • 105 g Cebula
  • 15 g Czosnek
  • 300 g Filety śledziowe w oleju
  • 150 g Jogurt naturalny typu greckiego
  • 10 g Musztarda
  • 60 g Ogórek kiszony
  • 12 ml Sok z cytryny

Technika wykonania

Przygotowanie potrawy

1

Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w kwadraty. Cebulę i ogórek posiekać w drobną kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę, ogórek i czosnek włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, dodać jogurt i ćwierć łyżeczki musztardy i wymieszać. Śledzie układać warstwami przekładając sosem jogurtowym. Odstawić do lodówki .

Smacznego.

Udostępnij

  • Wartości odżywcze

  • Wartość porcji
  • Kalorie781
  • % Wartość dzienna*

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *