Śledzie w jogurcie

Kolejna propozycja na śledziową sałatkę. Tym razem z jogurtem i kiszonymi ogórkami. Pychotka.
- Przygotowanie20 min
- Perform Time1 godz
- Całkowity czas wykonania1 godz 20 min
- Ilość porcji2 porcje
- Energia w kal./porc.781 cal
Lista składników
- 105 g Cebula
- 15 g Czosnek
- 300 g Filety śledziowe w oleju
- 150 g Jogurt naturalny typu greckiego
- 10 g Musztarda
- 60 g Ogórek kiszony
- 12 ml Sok z cytryny
Technika wykonania
Przygotowanie potrawy
1
Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w kwadraty. Cebulę i ogórek posiekać w drobną kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę, ogórek i czosnek włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, dodać jogurt i ćwierć łyżeczki musztardy i wymieszać. Śledzie układać warstwami przekładając sosem jogurtowym. Odstawić do lodówki .
Smacznego.
Udostępnij
Wartości odżywcze
- Wartość porcji
- Kalorie781
- % Wartość dzienna*
- * The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.