Szaszłyki drobiowe z morelami (wersja wegetariańska)

Szaszłyki drobiowe z morelami (wersja wegetariańska)

  • Przygotowanie15 min
  • Ilość porcji1
  • Energia w kal./porc.144 cal

Lista składników

  • 100 g Mięso z piersi indyka, bez skóry
  • 90 g Morele
  • 2 g Oregano, suszone
  • 2 g Papryka, w proszku
  • 1 g Pieprz czarny
  • 1 g Sól morska Sante
  • 12 ml Sok z cytryny

Technika wykonania

1

Indyka pokroić na kawałki , oprószyć przyprawami, odstawić. Z moreli usunąć pestki , pokroić na kawałki. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian morele i indyka. Upiec na grillu lub patelni grillowej. Osoby stosujące dietę wegetariańską mogą zamienić filet z indyka na 50 gram sera haloumi ( wtedy kaloryczność wzrośnie o 78 kcal).

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *