Szaszłyki drobiowe z morelami (wersja wegetariańska)
- Przygotowanie15 min
- Ilość porcji1
- Energia w kal./porc.144 cal
- Region kuchni
- Europejska
- Kategoria przepisu
- Technika wykonania
- Polecana dla diety
- Bezglutenowa
- Wegetariańskia
- Tags
Lista składników
- 100 g Mięso z piersi indyka, bez skóry
- 90 g Morele
- 2 g Oregano, suszone
- 2 g Papryka, w proszku
- 1 g Pieprz czarny
- 1 g Sól morska Sante
- 12 ml Sok z cytryny
Technika wykonania
1
Indyka pokroić na kawałki , oprószyć przyprawami, odstawić. Z moreli usunąć pestki , pokroić na kawałki. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian morele i indyka. Upiec na grillu lub patelni grillowej. Osoby stosujące dietę wegetariańską mogą zamienić filet z indyka na 50 gram sera haloumi ( wtedy kaloryczność wzrośnie o 78 kcal).
Smacznego