Szaszłyki z cukinią i krewetkami

Szaszłyki z cukinią i krewetkami

  • Przygotowanie30 min
  • Gotowe w min.50
  • Ilość porcji1
  • Energia w kal./porc.453 cal

Lista składników

  • 50 g Cebula
  • 250 g Cukinia
  • 5 g Czosnek
  • 90 g Krewetki mieszane, surowe
  • 35 ml Oliwa z oliwek
  • 1 g Pieprz czarny
  • 1 g Sól morska
  • 24 ml Sok z cytryny

Technika wykonania

1

Wycisnąć sok z połówki cytryny. Do miski włożyć oczyszczone krewetki, drobno pokrojoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku; dodać sok z cytryny, 1-2 łyżki oliwy z oliwek, doprawić pieprzem do smaku. Wymieszać i odstawić na około 15-20 minut do marynowania. Cukinię umyć i pokroić na plastry. Nadziewać krewetki i plastry cukinii na patyczki do szaszłyków , doprawić solą i pieprzem. Piec na grillu około 10 minut obracając w trakcie.

Marynatę z krewetek możesz wykorzystać jako sos do sałatki z pomidorów.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *