Szaszłyki z łososiem

Szaszłyki z łososiem

  • Przygotowanie30 min
  • Wykonanie10 min
  • Całkowity czas wykonania40 min
  • Gotowe w min.60
  • Ilość porcji3
  • Energia w kal./porc.389 cal
  • Region kuchni
    • Śródziemnomorska
  • Kategoria przepisu
  • Technika wykonania
    • Marynowanie
    • Grillowanie
  • Polecana dla diety
    • Bezglutenowa
  • Tags

Lista składników

  • 10 g Czosnek
  • 300 g Łosoś, świeży
  • 40 ml Oliwa z oliwek
  • 36 g Oliwki hiszpańskie czarne bez pestek
  • 150 g Papryka żółta
  • 240 g Pieczarka uprawna, świeża
  • 6 g Pietruszka, liście
  • 240 g Pomidor koktajlowy
  • 1 g Pieprz czarny
  • 1 g Sól morska

Technika wykonania

1

Drobno posiekany czosnek wymieszaj z oliwą, dodaj posiekaną pietruszkę.  Rybę pokrój w kostkę, następnie zalej czosnkową marynatą i odstaw na 30 minut. Pieczarki pokrój w plastry lub ćwiartki . Paprykę pokrój w kostkę. Po upływie czasu wyjmij kawałki łososia i posyp solą morską oraz pieprzem. Rozpocznij nadziewanie ryby na patyczki do szaszłyków, przekładając naprzemiennie oliwkami, pomidorkami kotajlowymi, papryką i pieczarkami. Posmaruj szaszłyki marynatą i rozpocznij grillowanie przez 10 minut obracając je od czasu do czasu.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *