Tarta wegańska z gruszką i rabarbarem

Tarta wegańska z gruszką i rabarbarem

  • Przygotowanie40 min
  • Wykonanie25 min
  • Całkowity czas wykonania1 godz 5 min
  • Ilość porcji3
  • Energia w kal./porc.510 cal
  • Region kuchni
    • Europejska
  • Kategoria przepisu
  • Technika wykonania
    • Gotowanie
  • Polecana dla diety
    • Bezglutenowa
    • Wegańskia
  • Tags

Lista składników

  • 15 g Amarantus ziarna
  • 5 g Len, nasiona
  • 130 g Gruszka
  • 4 g Cynamon, mielony
  • 110 g Rabarbar

Technika wykonania

1

Ugotować amarantus w  niewielkiej ilości wody ok.15 min. Po 10 minutach dodać len i cynamon, mieszać do momentu ugotowania. Ugotowany amarantus przelać do naczynia żaroodpornego. Rabarbar i gruszkę obrać, pokroić w kostkę, dodać do amarntusa. Piec przez 25 minut w 180 stopniach. Posypać cynamonem.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *