Tarta wegańska z gruszką i rabarbarem
- Przygotowanie40 min
- Wykonanie25 min
- Całkowity czas wykonania1 godz 5 min
- Ilość porcji3
- Energia w kal./porc.510 cal
- Region kuchni
- Europejska
- Kategoria przepisu
- Technika wykonania
- Gotowanie
- Polecana dla diety
- Bezglutenowa
- Wegańskia
- Tags
Lista składników
- 15 g Amarantus ziarna
- 5 g Len, nasiona
- 130 g Gruszka
- 4 g Cynamon, mielony
- 110 g Rabarbar
Technika wykonania
1
Ugotować amarantus w niewielkiej ilości wody ok.15 min. Po 10 minutach dodać len i cynamon, mieszać do momentu ugotowania. Ugotowany amarantus przelać do naczynia żaroodpornego. Rabarbar i gruszkę obrać, pokroić w kostkę, dodać do amarntusa. Piec przez 25 minut w 180 stopniach. Posypać cynamonem.
Smacznego