Warzywa z dipem jogurtowym

Propozycja na szybkie, bardzo lekkie i zdrowe śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Skosztuj koniecznie.
- Przygotowanie5 min
- Wykonanie10 min
- Całkowity czas wykonania15 min
- Ilość porcji4 porcje
- Energia w kal./porc.96 cal
- Region kuchni
- europejska
- Kategoria przepisu
- Polecana dla diety
- Bezglutenowa
- Wegetariańskia
Lista składników
Dip
- 10 g Czosnek
- 80 g Jogurt naturalny typu greckiego
- 1 g Papryka w proszku
- 1 g Pieprz czarny
- 1 g Sól biała
Warzywka
- 165 g Kalarepa
- 45 g Marchew
- 180 g Ogórek
- 230 g Papryka czerwona
- 230 g Papryka żółta
- 400 g Seler naciowy
Technika wykonania
Przygotowanie potrawy
1
Obieramy i myjemy marchew, kalarepę, dwie papryki, ogórek i seler naciowy.Kroimy w słupki.
2
W małej misce przygotowujemy dip z jogurtu, czosnku, papryki, soli i pieprzu.
Do szklanek nalewamy trochę dipu, a następnie wsadzamy po 1 kawałku z każdego rodzaju warzywa do każdej przygotowanej porcji.
Smacznego.
Udostępnij
Wartości odżywcze
- Wartość porcji
- Kalorie96
- % Wartość dzienna*
- * The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.