Propozycja na szybkie, bardzo lekkie i zdrowe śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Skosztuj koniecznie.

Warzywa z dipem jogurtowym

Propozycja na szybkie, bardzo lekkie i zdrowe śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Skosztuj koniecznie.

  • Przygotowanie5 min
  • Wykonanie10 min
  • Całkowity czas wykonania15 min
  • Ilość porcji4 porcje
  • Energia w kal./porc.96 cal
  • Region kuchni
    • europejska
  • Kategoria przepisu
  • Polecana dla diety
    • Bezglutenowa
    • Wegetariańskia

Lista składników

Dip

  • 10 g Czosnek
  • 80 g Jogurt naturalny typu greckiego
  • 1 g Papryka w proszku
  • 1 g Pieprz czarny
  • 1 g Sól biała

Warzywka

  • 165 g Kalarepa
  • 45 g Marchew
  • 180 g Ogórek
  • 230 g Papryka czerwona
  • 230 g Papryka żółta
  • 400 g Seler naciowy

Technika wykonania

Przygotowanie potrawy

1

Obieramy i myjemy marchew, kalarepę, dwie papryki, ogórek i seler naciowy.Kroimy w słupki.

2

W małej misce przygotowujemy dip z jogurtu, czosnku, papryki, soli i pieprzu.

Do szklanek nalewamy trochę dipu, a następnie wsadzamy po 1 kawałku z każdego rodzaju warzywa do każdej przygotowanej porcji.

 

Smacznego.

Udostępnij

  • Wartości odżywcze

  • Wartość porcji
  • Kalorie96
  • % Wartość dzienna*

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *