Wegańska pasta do pieczywa

Wegańska pasta do pieczywa

  • Gotowe w min.60
  • Ilość porcji10
  • Energia w kal./porc.305 cal

Lista składników

  • 10 g Czosnek
  • 120 g Pomidory suszone
  • 3 g Pieprz czarny
  • 36 g Natka pietruszki, suszona
  • 500 g Słonecznik łuskany
  • 3 g Sól Himalajska
  • 30 ml Woda niegazowana,
  • 30 ml Sok z cytryny
  • 500 ml Woda

Technika wykonania

1

Słonecznik zalać wrzątkiem (2 szklanki) i odstawić na godzinę, aby zmiękł. Następnie odcedzić i opłukać pod bieżącą wodą. Słonecznik, pomidory suszone, czosnek, sok z cytryny, wodę i przyprawy zblendować na gęstą masę. Gotową pastę można przechowywać w lodówce do 4 dni.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *