Wiosenne naleśniki

Wiosenne naleśniki

  • Przygotowanie30 min
  • Ilość porcji4
  • Energia w kal./porc.260 cal
  • Region kuchni
    • Europejska
  • Kategoria przepisu
  • Technika wykonania
    • Mieszanie
    • Smażenie
  • Polecana dla diety
    • Bezglutenowa
    • Wegetariańskia
  • Tags

Lista składników

  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 8 łyżek mąki ryżowej lub kukurydzianej
  • 1-2 łyżki roztopionego masła
  • 20 dkg szpinaku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżka bazylii lub innych ulubionych ziół
  • 1/2 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego
  • Szczypta soli morskiej
  • Olej

Technika wykonania

1

Mąkę (najlepiej z oznaczeniem 400 , 450 lub 500) połączyć z mlekiem i solą, wymieszać. Ubić jajko . Dodać roztopione masło. Wszystko wymieszać. Zioła drobno posiekać , dodać do ciasta i ponownie wymieszać.

Na patelni rozgrzać odrobinę oleju , wylewać nieduże porcje ciasta . Smażyć na złotawy kolor z obu stron. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe z dodatkiem jogurtu naturalnego.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *