Dla tych co wolą na wigilię zupę grzybową od barszczu. Pyszna zupa krem , polecam.

Zupa grzybowa

Dla tych co wolą na wigilię zupę grzybową od barszczu. Pyszna zupa krem , polecam.

  • Przygotowanie30 min
  • Wykonanie20 min
  • Całkowity czas wykonania50 min
  • Ilość porcji4 porcje
  • Energia w kal./porc.91 cal
  • Region kuchni
    • europejska
  • Kategoria przepisu
  • Polecana dla diety
    • Bezglutenowa
    • Wegańskia
    • Wegetariańskia

Lista składników

  • 1500 ml Bulion warzywny
  • 20 g Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu
  • 200 g Pieczarek
  • 45 g Marchew
  • 18 g Pietruszka natka
  • 8 g Koperek suszony
  • 1 g Pieprz czarny
  • 50 g Seler korzeniowy
  • 160 g Ziemniaki
  • 1 g Sól morska

Technika wykonania

Przygotowanie potrawy

1

Marchewkę, kurki i seler pokroić. Obrać ziemniaki i przekroić je na połowy. Warzywa zalać bulionem i gotować około 20 minut (lub do miękkości ziemniaków). Po tym czasie wyciągnąć ziemniaki i trochę kurek, a pozostały bulion z warzywami i grzybami zmiksować blenderem na krem. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pozostawione kurki. Zupę krem rozlać do miseczek, przed podaniem dodać jogurt i posypać zieleniną.

Smacznego.

Udostępnij

  • Wartości odżywcze

  • Wartość porcji
  • Kalorie91
  • % Wartość dzienna*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *