Zupa krem z warzyw z łososiem

Zupa krem z warzyw z łososiem

  • Przygotowanie30 min
  • Całkowity czas wykonania30 min
  • Ilość porcji2
  • Energia w kal./porc.383 cal

Lista składników

  • 5 g Czosnek
  • 80 g Pietruszka, korzeń
  • 3 g Majeranek, suszony
  • 1 g Pieprz czarny
  • 80 g Seler korzeniowy
  • 100 ml Śmietana, 12% tłuszczu
  • Sól morska Sante do smaku
  • 100 g Łosoś, wędzony
  • 1000 ml Woda
  • 500 g Ziemniaki

Technika wykonania

1

Seler, pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić. Zalać wodą i gotować z wyciśniętym czosnkiem do miękkości około 20 minut . Całość zmiksować. Do każdej miseczki dodać śmietanę i plaster łososia. Można posypać szczypiorkiem.

Smacznego

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *