Żurawina wykazuje działanie antyseptyczne , nie tylko na układ moczowy. Kompozycja żurawiny i czosnku wspomaga leczenie choroby wrzodowej żołądka , pomaga pozbyć się Helicobacter pylori. Wspomaga leczenie grypy i działanie układu odpornościowego. Zaleca się go po antybiotykoterapii.

Żurawina z czosnkiem i miodem

Żurawina wykazuje działanie antyseptyczne , nie tylko na układ moczowy. Kompozycja żurawiny i czosnku wspomaga leczenie choroby wrzodowej żołądka , pomaga pozbyć się Helicobacter pylori. Wspomaga leczenie grypy i działanie układu odpornościowego. Zaleca się go po antybiotykoterapii.

  • Przygotowanie20 min
  • Region kuchni
    • Polska
  • Technika wykonania
    • mieszanie
    • schładzanie

Lista składników

  • 1/2 kg żurawiny ( może być mrożona lub suszona uprzednio namoczona)
  • 1/2 kg czosnku
  • 1 słoik 0,9 litra miodu lipowego, akacjowego lub spadziowego

Technika wykonania

1

Owoce żurawiny umyć, odsączyć.

2

Zmiksować z obranymi ząbkami czosnku. Tak powstałą masę wymieszać z miodem.

3
Przełożyć do dobrze wyparzonych słoików. Przechowywać w lodówce.

Źródło : „Antybiotyki z apteki Pana Boga” Z.T.Nowak

Na zdrowie

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *