Żurawina z czosnkiem i miodem
Żurawina wykazuje działanie antyseptyczne , nie tylko na układ moczowy. Kompozycja żurawiny i czosnku wspomaga leczenie choroby wrzodowej żołądka , pomaga pozbyć się Helicobacter pylori. Wspomaga leczenie grypy i działanie układu odpornościowego. Zaleca się go po antybiotykoterapii.
- Przygotowanie20 min
- Region kuchni
- Polska
- Technika wykonania
- mieszanie
- schładzanie
Lista składników
- 1/2 kg żurawiny ( może być mrożona lub suszona uprzednio namoczona)
- 1/2 kg czosnku
- 1 słoik 0,9 litra miodu lipowego, akacjowego lub spadziowego
Technika wykonania
1
Owoce żurawiny umyć, odsączyć.
2
Zmiksować z obranymi ząbkami czosnku. Tak powstałą masę wymieszać z miodem.
3
Przełożyć do dobrze wyparzonych słoików. Przechowywać w lodówce.
Źródło : „Antybiotyki z apteki Pana Boga” Z.T.Nowak
Na zdrowie